3. dec. 2016

Claus Meyers jødekager

Claus Meyers jødekager



Ingredienser

330 g. mel
250 g. smør
200 g. sukker
2 æggeblommer
1 æggehvide


3. spsk. sukker

1 spsk. stødt kanel
50 g. hakkede mandler





Fremgangsmåde

  1. Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan
  2. Tilsæt sukker og æggeblommer, og rør/alt det sammen til en homogen dej uden at ælte for meget
  3. Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm.
  4. Pak dejen ind i plastfolie og læg den i køleskabet 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i 1 time eller mere
  5. Skær tynde skiver af dejen og læg dem på en bageplade med bagepapir
  6. pensl skiverne med æggehvide
  7. bland sukker, kanel og mandler og drys det på skiverne
  8. bag jødekagerne ved 200 C, indtil de er let lysebrune (ca. 5 min.)




----------

2 kommentarer:

  1. Åh hvem der bare kunne lide jødekager ;) kh Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Åh ja det er en skam hvis ikke du kan lide jødekager, Birgitte. Håber du har en masse andre favoritlækkerier på din liste i stedet.

      Slet