10. feb. 2013

Monicas Brunsviger

Der findes et utal af opskrifter på brunsviger. Jeg kan godt lide denne. Og så er den nem og hurtig at bage.

----------

Dejen:
250 g mel
2 tsk. sukker
75 g. smør/margarine
1 1/4 dl. mælk
25 g. gær

Fyldet:

75 g. smør/margarine
75 g. brun farin



  • mel og sukker blandes
  • fedtstoffet smuldres heri
  • gæren røres ud i den lunkne mælk
  • alt blandes og æltes godt sammen
  • stilles til hævning 20 min.
  • dejen rulles ud og lægges i et stort, smurt fad (det halve af en stor bradepande)
  • dejkanterne bøjes lidt op langs fadets kanter
  • dejen efterhæves 10-15 min.
  • lav fordybninger i dejen med en finger
  • smørret halvsmeltes og røres med den brune farin
  • hældes over dejen
  • bagetid ca. 25-30 min ved 200 grader



----------

Ingen kommentarer:

Send en kommentar