16. jan. 2013

morgenboller

morgenboller


15 g. gær

0,5 liter vand
600 g. mel (den slags man foretrækker)
1 tsk. havsalt

  1. gæren opløses i vandet (stuetemperatur)
  2. mel og salt tilsættes
  3. dejen røres meget glat - den skal være blød og fugtig
  4. stilles til hævning natten over i en stor skål - dækket med film
  5. sæt bollerne på en plade med en ske dyppet i varmt vand
  6. bages i en ovn, der tændes på 200 grader når bollerne stilles ind
  7. bollerne skal være i ovnen ca. 30 min
Denne dej kan varieres i det uendelige med forskellige slags mel, kerner, brændenælder, gulerødder m.m.

4 kommentarer:

  1. Uh så er det vist gjort klar til hygge hos jer i morgen tidlig ;O) En dag skal jeg også prøve ;O) Kh Helle

    SvarSlet
    Svar
    1. :o) og de er supernemme og kan som sagt varieres i det uendelige

      Slet
  2. Sådan nogle bager jeg også de fleste morgen, kan anbefale en spk honning i dejen det giver sådan en nødeagtig pift.

    SvarSlet