26. okt. 2013

Tirsdag formiddag - af Renée Toft SimonsenFredag endte jeg ved en tilfældighed på byens bibler, og valgte at bruge tiden på gå på jagt efter en bog jeg har hørt om for længe siden. Nemlig Renée Toft Simonsen's roman 'Tirsdag formiddag'. Efter hjælp fra en mandlig bibliotekar, som kom med en længere udredning om deres sindring katalogiseringssystem (derfor kunne jeg ikke selv), fandt jeg bogen på hylden og bippede den straks ud.


Romanen handler om Iben, som er en både smuk og velbegavet kvinde. Hun har et job, som hun bræder for og en mand, hun elsker. Alligevel er hendes tilværelse ved at falde fra hinanden. En voldsom angstneurose har taget magten over hendes liv og dagligdag.


Først da Iben ved en kraftanstrengelse tvinger sig til at gå i svømmehallen en gang om ugen, begynder en vej ud af det indre helvede at tegne sig. Fra en tilskuerplads på den bagerste flise i dampbadet følger hun en håndfuld kvinders samtaler om den virkelighed, de hver især lever i. De fem kommer vidt omkring: Fra utroskab, salsa og hustruvold til appelsinhud og abort.


Uge for uge sidder Iben og suger de andres beretninger til sig. langsomt oplever hun sin interesse for andre menneskers liv vokse, og langsomt får hun det bedre med både sig selv og sin omverden.


Tirsdag formiddag er historien om en kvindes vej ud af en invaliderende angst, men den handler lige så meget om de mange andre problemer, som tusindvis af kvinder lever med hver eneste dag, og om hvordan vi kan blvie bedre til at hjælpe hinanden.Bogen er skrevet i et let-læseligt sprog og de 242 sider slugte jeg samme eftermiddag. Jeg synes historien er fascinerende og specielt det psykologiske perspektiv, samt menneskeskildringerne er interessante. En udemærket en-eftermiddags-roman :o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar