2. dec. 2016

Lægens svar om motion og grøntsager

Endelig en lægebrevkasse der giver velbegrundede og gode svar:
Og apropos Mommers indlæg også.


1 : Jeg har hørt at motion forlænger livet. Er det rigtigt?
Svar: Dit hjerte er programmeret til at slå et vist antal slag i løbet af livet. Spild dem ikke ved at dyrke motion. Alt bliver slidt efter hver omgang motion og det gælder også dit hjerte, så at få det til at slå hurtigere hjælper selvfølgelig ikke. Vil du leve længere? Tag dig en lur.


2 : Bør jeg skære ned på at spise kød og spise mere frugt og grønt?
Svar: Her skal man forstå logisk effektivitet. Hvad spiser en ko? Hø. Og hvad er hø? Grøntfoder. Så en bøf er egentlig ikke andet end en effektiv måde at spise grøntsager på. Spis kylling og indtag majs og korn. En svinekotelet kan give dig 100 procent af det anbefalede indtag af grøntsager.


3: Bør jeg skære ned på forbruget af alkohol?
Svar: Nej, slet ikke. Vin er lavet af frugt. Brændevin er destilleret vin. Det betyder, at man tager vandet ud af frugten, så du får mere af det gode sunde indhold. Øl laves af korn.


4: Kan maveøvelser forhindre at jeg bliver lidt blød og rund på midten?
Svar: Overhovedet ikke. Når du træner en muskel bliver den større. Derfor bør du ikke lave maveøvelser, medmindre du vil have en stor mave.


5: Er chokolade usundt?
Svar: Er du tosset? Kakaobønner er jo grøntsager, ikke sandt?


6: Er svømning godt for figuren?
Svar: Tjah, se på hvalerne.


7 : Er det vigtigt at være i god form?
Svar: Rund er lige så god en form som enhver anden.
Husk dette: 
Livet skal ikke være en rejse, hvor målet er at komme trygt frem til graven med en attraktiv og kernesund krop. Nej, så er det bedre at sejle ned i kisten med et glas rødvin i den ene hånd, en god cigar i den anden og med en krop der er godt brugt, mens du råber: 'For fanden, jeg har haft det sjovt!'----------

10 kommentarer:

 1. Hahahaha, fantastisk... God fredag. Kh. Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusinde tak, Birgitte. Og i lige måde ;)

   Slet
 2. ha, jeg undlader så at tage den faglige kasket på i dag og smider mig i sofaen og snupper endnu en serie før arbejde ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Langt bedre at se serier fra sofapuderne end halvkedelig kasket (bare i dag). Så thumbs up til dig, Lene :)

   Slet
 3. Ha ha ha, jeg jeg tænkte nok der var en kost-teori et eller andet sted, jeg godt kunne lide :-) Eller så er det bare mig der ikke har tolket alt den snak om grøntsager helt rigtig - de er jo alle steder! Håber at du snart kommer tilbage på Bloglovin - glemmer helt at kigge forbi! Knus og god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg er også lettet over endelig at læse nogle lægefaglige svar på det med motion og grøntsager, som jeg kan forholde mig til ;)

   Slet
 4. Livet skal nydes... leve. .. ellers er det jo ikke livet værd

  SvarSlet