5. jan. 2015

årets julerejse gik til ...

Lübeck! Altså sidste års, for nu har vi jo passeret årsskiftet, men det lød ikke lige så godt med 'sidste års julerejse ...'


Vi har en familietradition om at bruge julegavepengene til en julerejse altså i stedet for at få og give gaver. Og denne gang gik turen til Lübeck, som er kendt for marcipan og julemarked. Og begge dele har de god forstand på.


Det var så hyggeligt. Og så dejligt at komme hjemmefra og nyde tid og nærvær med hinanden. At tage på marked og kigge på alle de fine boder og dekorationer, samt hele den fint lyse-pyntede by. Og for slet ikke at tale om arkitekturen som i dén grad bidrager til den mega hyggelige stemning i Lübeck.Vi bookede hotellet lige kort før juleaften og fik en lækker deal på et meget centralt og superfint hotel. God service, dejligt familieværelse med madskål og lækkerier stillet frem til Hunden ved ankomst. Jo jo.


Den første aften forvildede vi os op i tårnet på St. Petri kirken - og sikke en fantastisk udsigt. Julemarkederne og den pyntede by, lyste os i møde i mørket og gav en helt utrolig stemning. Kan anbefales.

Holstentor blevet naturligvis grundigt betragtet og Marienkirche også - dog kun udefra. For der var jo noget marcipan der skulle kigges på og en masse små brostentoppede gader, der skulle udforskes.
Vi har tidligere været i Lübeck - om sommeren. Det er virkelig også en dejlig oplevelse men jule-Lübeck er nu alligevel helt speciel. Og vi skal dertil igen. Måske en ny årstid? Vi er slet ikke færdige med at udforske denne skønne by.

Denne #førstehverdagsmorgenpååret er det dejligt at drømme sig tilbage til en lækker julerejse med familien. Eller det er i hvert fald første hverdag for mig i år. Undskyld til alle dem der allerede har smagt på arbejdslivet siden nytårsskiftet.


God mandag :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar