3. dec. 2012

Havregrynskugler med marcipan

De her havregrynskugler med marcipan er uforskammet lækre - virkelig en deluxe udgave. Og så er de super simple og hurtige at lave - lige noget for mig! : )


200 g. groft revet marcipan
150 g. havregryn
200 g. blødt smør
2-4 spsk. kold kaffe
4 spsk. usødet cacao
10 spsk. flormelis

Det hele røres godt sammen i en skål - evt med el-mixer. 

Trilles i kokosmel
Opbevares koldt i lufttæt beholder.

16 kommentarer:

  1. Ih det lyder lækkert! Kommer du ikke lige forbi med et par til min morgenkaffe? : )

    SvarSlet
  2. uh, jeg har altså sådan en fornemmelse af, at julen kommer alt for tidligt i år - for en gangs skyld er jeg slet ikke klar, og heller ikke i humør!

    Men gode ser de ud

    SvarSlet
    Svar
    1. That's a god wending Hansi- maybe we can use that in an other afsnit!

      Og de ser forbandet gode ud de der kugler! Ikke godt for badevægten- den kommer på mere overarbejde...

      Slet
    2. Uha. Det lyder ikke godt Ketty.
      Prøv at fake det - så slår det sommetider igennem på indersiden også ;-)
      ps. de ER gode!

      Slet
    3. Ja det er lige det der med badevægten, Ellen K.

      Slet
  3. uhh.. det ser lækkert ud og megt fristende ;o)
    I dag har jeg bestemt mig for, at lave dej til vanillekranse. Dem plejer vi at have hele dec. og så gider vi dem ikke mere, når vi når til juleaften ;o)
    Hvornår de så blev bagt ??? måske i morgen, hvis jeg ikke finder på noget andet og mere spændende til den tid. Havregrynskugler virker pludselig meget mere overskueligt ha ha ha ...
    knus til dig
    Hanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Rigtig god fornøjelse Hanne. De kan virkelig anbefales.
      Men husk også vanilliekransene - det er min favorit-småkage, udover jødekager og klejner og pebernødder og og og....

      Slet
  4. Ej, de lyder lækre, de skal altså prøves - juledeller eller ej ;)
    Tusind tak for opskrift!
    Jeg er nu ikke sikker på, at de bli'r opbevaret koldt og i lufttæt beholder her, he he, de bli'r sikkert onduleret i en vis fart, med mindre jeg gemmer dem - til mig selv ;)

    Gran i håret :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hahaha... det kender jeg godt. Jeg lavede triple-portion i fredags, og der er ikke mange tilbage - naturligvis også fordi jeg har foræret 3 bøtter væk til søde mennesker, men alligevel ;-)

      Selv gran i håret : )

      Slet
  5. Næææ dog, havregrynskugler deluxe... det må altså prøves, har set nogle bruge hakkede mandler i dem også, de var også gode :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mums det lyder godt med hakkede mandler også. Disse er meget bløde i konsistensen - god fornøjelse Linda.

      Slet
  6. Havregrynskugler er et kært minde fra min barndom, har dog aldrig fået dem med marzipan, det kunne da godt være at man skulle ta' og prøve.

    SvarSlet
    Svar
    1. De er noget mere interessante end dem fra Anders Ands Kogebog - synes jeg ;-) så prøv det!

      Slet
  7. Mums... Og så er de til at overskue. Synes tiden flyver hurtigere end jeg kan nå og følge med for øjeblikket... Her fra anbefales Karen Wolf's brunkager - Tilberedning: 2 min incl. indkøb af mælk, grønt og hakkedrenge... :o/

    Det når sgu nok at blive jul alligevel, også her på matriklen.

    Knus til dig

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg håber da at det når at blive jul - også på jeres matrikel, Lise ;-)
      Men ja, disse er virkelig til at overskue at lave - og smager rigtig godt!

      Slet