2. dec. 2014

hurtige kanelbrød

Faldt lige over denne opskrift på nettet - og kanel smager jo af jul, så den må gemmes. Og det er jo nemmest at gemme den her på bloggen, hvor alt andet også bare bliver væk... eller hvordan er det nu det er?!?





Ingredienser (Ca. 30 stk.):


  • 200 g hvedemel
  • 1/2 tsk. hjortetaksalt2
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt kardemomme (mon ikke dette kan udelades?)
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 100 g kokosmel
  • 100 g mørk hakket chokolade eller chokoladeknapper


Tilberedning:
  • Bland hvedemel, hjortetaksalt, kanel og kardemomme i en skål.
  • Smuldr smørret i dejen, tilsæt sukker og kokosmel, og ælt dejen sammen.
  • Del dejen i 3, tril dem i lange stænger, og læg dem på en bageplade.
  • Tryk stængerne flade, og bag dem 12-14 min. ved 175°.
  • Læg straks chokoladeknapperne eller hakket chokolade på de varme stænger, og smør chokoladen ud, når den er smeltet.
  • Skær stængerne i snitter, mens de stadig er lune, og læg dem til afkøling på en bagerist.
  • Opbe­var de kolde og sprøde kager i en kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar